У Чернігові стартував національний мистецький проєкт «ARTПЕРЕМОГА»

У Чернігові стартував національний мистецький проєкт «ARTПЕРЕМОГА»

Відео
Укрінформ
У рамках проєкту «ARTПЕРЕМОГА» у Чернігові відбулася низка заходів арттерапевтичного напрямку для дітей, які зазнали травм через військову агресію росії.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це інформує відділ зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗСУ в Фейсбуці.

«Справжнє свято добра та гарного настрою відчули діти мікрорайону Бобровиця міста Чернігова завдяки національному мистецькому проєкту «ARTПЕРЕМОГА», що був заснований за ініціативи та сприяння командувача об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що цей проєкт став правонаступником проєкту «ARTПЕРЕМИР’Я», що успішно функціонував з 2018 року. За цей час організовано та проведено 57 виступів найкращих артистів та театральних колективів. На цих заходах побували понад 17 тисяч дітей та їх батьків.

«Головна ідея проєкту не тільки збереження та розвиток національної культури, але й активне протистояння та боротьба з російським агресором саме на культурному фронті», - сказав Наєв.

У рамках проєкту «ARTПЕРЕМОГА» у Чернігові відбулася мистецька акція «Хата добра» - низка заходів арттерапевтичного напрямку для дітей, які зазнали травм через військову агресію росії.

За словами командувача об’єднаних сил, метою проведення акції є допомога дітям у розв'язанні психологічних проблем, створення гарного настрою і позитивних емоцій, налагодження повноцінної комунікації з однолітками, а також подолання замкнутості.

Читайте також: У Тернополі розпочався благодійний мистецький аукціон на підтримку ЗСУ

Як зазначається, до програми мистецької акції увійшли виступи акторів Чернігівського обласного театру ляльок ім. О. Довженка з казковою виставою «Ангелик, що загубив зірку», розвивальні інтерактивні ігри для дітей, мистецькі майстер-класи з малювання та художнього розпису, аквагрим, а також вручення солодких подарунків та іграшкок від військових. Проведенню акції сприяли громадська організація DUSHA/UA та 119 окрема бригада територіальної оборони Чернігова.

Організатори надалі планують охопити такими акціями Київ, Дніпро, Запоріжжя, Харків, Луцьк та Львів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-