На Буковині буревій валив дерева і зривав дахи

На Буковині буревій валив дерева і зривав дахи

Фото
Укрінформ
На території Сокирянської громади негода пошкодила залізничну станцію, зруйнувала покрівлю будинку культури та пошкодила дахи 58-ми житлових будинків.

Про це повідомляє Чернівецька обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

«Від негоди постраждали місто Сокиряни та залізнична станція «Сокиряни», села Коболчин, Гвіздівці, Василівка, Олексіївка та Новоолексіївка. У 58-ми будинках пошкоджені дахи. Зафіксовано також руйнування покриття будинку культури в селі Олексіївка загальною площею більше 49 квадратних метрів. Орієнтовна вартість відновлювальних робіт становить більше 900 тис. грн.», - повідомляє Чернівецька ОВА.

Окрім цього, через падіння дерев сталося більше 30 обривів ліній електропередач, зруйновано 11 залізобетонних опор. Зафіксоване часткове та повне знищення городини та посівів у приватних домогосподарствах та фермах, пошкодження врожаїв плодових культур багаторічних насаджень. За підрахунками комісії, буревій завдав шкоди громаді на суму більше 145 млн грн.

Відомо, що буревій на території Сокрирянської міської ради зафіксували 6 липня.

Читайте також: Жителя Буковини засудили до 11 років ув'язнення за зґвалтування дитини

Сокирянська міська рада звернулась до Чернівецької ОВА та до Дністровської РДА з метою класифікувати ситуацію як надзвичайну природного характеру місцевого рівня та вжити відповідних заходів реагування щодо відшкодування завданих збитків.

Фото: Чернівецька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-