Верещук: Першочергове завдання – відновити життєдіяльність деокупованих громад

Верещук: Першочергове завдання – відновити життєдіяльність деокупованих громад

Укрінформ
Маємо підтримувати одне одного, щоб перемогти, а особлива увага влади нині – деокупованим громадам, щоб відновити їх життєдіяльність.

Про це заявила віцепрем'єрка Ірина Верещук під час візиту на Чернігівщину, про що повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у Фейсбуці.

Під час візиту до громад на Чернігівщині, що побували під окупацією, Верещук поспілкувалась з сім’єю Лідії Романюк – бабусею, яка мусила стати опікуном чотирьох онуків-сиріт. Їхня мама загинула внаслідок танкового обстрілу окупантами. Родині передали техніку для навчання від БО "СОС Дитячі містечка" та продукти.

«Я опікуюсь дітьми-сиротами та багатодітними родинами, підтримую їх. Ми, українці, маємо підтримувати одне одного, щоб перемогти. Особлива увага влади нині – деокупованим громадам. Першочергове завдання – відновити їх життєдіяльність!», - підкреслила віцепрем’єрка.

Читайте також: Верещук знову закликала українців евакуюватися із захоплених районів Херсонщини й Запоріжжя

Як наголошують у міністерстві, сьогодні життя в громадах відроджується, держава залучає міжнародні інституції, громадськість, щоб допомогти громадам та підтримати незахищені сім’ї - передусім багатодітні чи осиротілі.

Як повідомлялося, на Чернігівщині віцепрем'єрка відвідала багатодітні родини та дітей, батьки яких загинули, і закликала благодійні організації доєднуватися до допомоги їм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-