Попри щоденні обстріли в Харкові перекладають тепломережі та готують котельні до зими – мер

Попри щоденні обстріли в Харкові перекладають тепломережі та готують котельні до зими – мер

Укрінформ
Незважаючи на щоденні обстріли, у Харкові перекладають тепломережі та готують котельні та внутрішньобудинкові мережі до опалювального сезону, водночас частина комунальників задіяна у створенні фортифікаційних споруд разом із військовими.

Про це в ефірі національного марафону новин сказав Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляє Укрінформ.

«Вже близько 70 кілометрів тепломереж ми переклали, а загалом у нас у планах перекладка близько 200 кілометрів. Ми готуємо котельні, готуємо житловий фонд, внутрішньобудинкові мережі. Але, звісно, ​​я розумію, що основне – це оборона Харкова та допомога Харківської області. Тому частина наших комунальних служб працює зі зміцнення обороноздатності в області, робить фортифікаційні споруди разом із військовими, бо ми розуміємо, що маємо зустрічати ворога на далеких рубежах», - сказав Терехов.

Він висловив упевненість, що місто зможе розпочати опалювальний сезон 15 жовтня.

Також він повідомив, що комунальні служби розпочали розбір завалів у місцях учорашніх обстрілів. За його словами, розпочався ремонт під'їздів, затягування контурів вікон. Загалом у місті багато руйнувань, зокрема, багато пошкоджено покрівель.

Мер зазначив, що передбачити ціль обстрілів росіян, як і їхній час, неможливо.

«Географія обстрілів абсолютно різна, інтенсивність обстрілів теж абсолютно різна, і час також. Тому передбачити щось неможливо. Єдине: постійно десь у період з 12 ночі до 5 ранку по Харкову російські агресори завдають ракетних ударів», - зазначив мер.

Він резюмував, що ситуація в місті через обстріл напружена, також людям нелегко, адже багато хто втратив роботу, проте харків'яни все одно не хочуть залишати своє місто.

Читайте також: У захопленому Вовчанську загарбники призначили «мером» кримінального авторитета

Як повідомлялося, вночі війська росії завдали ракетного удару в Шевченківському районі Харкова. Снаряд влучив у двір між житловими будинками та частково пошкодив розташовані поруч будівлі, зруйнував дитячий спортивний майданчик.

Вранці 11 липня ворог обстріляв Харків із РСЗВ, шестеро людей загинули, 31 отримала поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-