ЦВК не призначатиме проміжні вибори до Ради у двох округах на Донечині

ЦВК не призначатиме проміжні вибори до Ради у двох округах на Донечині

Укрінформ
Центральна виборча комісія постановила розглянути питання про призначення проміжних виборів народних депутатів в округах № 60 та № 57 Донецької області після завершення або припинення воєнного стану в Україні.

Як передає Укрінформ, про це ЦВК повідомляє у Фейсбуці.

Зазначається, що ЦВК отримала постанови Верховної Ради про дострокове припинення повноважень народних депутатів Вадима Новинського та Дмитра Лубінця.

“Народні депутати були обрані на позачергових виборах 21 липня 2019 року в ОВО №57 та №60 (Донецька обл.). За виборчим законодавством Комісія мала б призначити проміжні вибори у цих округах. Однак сьогодні на засіданні ЦВК зазначила, що відповідно до Закону про правовий режим воєнного стану в Україні заборонено проводити вибори”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: російські шпигуни під дипломатичним прикриттям

Зазначається, що через активну фазу бойових дій поки що неможливо спрогнозувати стан безпекової ситуації, існування терористичних загроз, оцінити ступінь пошкодження обʼєктів інфраструктури, що використовуються для проведення виборів на цій території, та в цілому гарантувати дотримання законності і правопорядку.

“Такі обставини унеможливлюють ухвалення Комісією рішення про призначення проміжних виборів народних депутатів в ОВО №57 та №60 (Донецька обл.). Тож ЦВК постановила розглянути це питання після припинення або скасування воєнного стану”, - інформують у ЦВК.

Читайте також: Новинський відмовився від депутатського мандата

Як повідомляв Укрінформ, 6 липня позафракційний народний депутат Вадим Новинський написав заяву про складання депутатських повноважень. У 2019 році він був обраний до Верховної Ради дев'ятого скликання від політичної партії "Опозиційний блок" як її член за 57 округом (місто Маріуполь Донецької області). Був позафракційним народним депутатом. Новинський відомий як бізнесмен та проросійський політик.

1 липня народні депутати призначили Уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-