Тиждень в Україні закінчиться дощами з грозами

Тиждень в Україні закінчиться дощами з грозами

Укрінформ
У суботу зливи з грозами очікуються у більшості регіонів країни, у неділю — на всій території України.

Про це Укрінформу повідомили в Sinoptik.ua.

При цьому, згідно з прогнозом, у деяких областях температурні показники перевищать кліматичну норму на 6 і більше градусів.

Зокрема, у суботу спекотна погода пануватиме на півдні та в Криму, а також у Запорізькій, Харківській, Дніпропетровській, Луганській, Кіровоградській, Харківській, Полтавській та Сумській областях. Удень у північно-східних областях країни очікується до +29...+30°, у східних та південно-східних — до +34°, південних — +30...+32°. Уночі стовпчики термометрів опустяться до +18…+20°.

У всіх регіонах, окрім Житомирської та Вінницької областей, у суботу пройдуть дощі з грозами. Середня температура повітря вдень у центрі та на півночі становитиме +25…+28°, на Заході — +21…+24°, на Закарпатті — +24…+26°. Уночі у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Волинській та Рівненській областях термометри покажуть +11…+13°, у центральних регіонах — +16…+19°, на решті території — +14…+16°.

У неділю дощова погода та грози накриють усю територію України. Спекотно буде в Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Миколаївській, Сумській та Харківській областях — у середньому, до +33…+34° удень та +17…+20° уночі. У західних регіонах температура буде комфортною — у межах +22…+24°. На Закарпатті, у північних та центральних областях очікується до +25…+28° удень та +16…+18° уночі.

Новий тиждень розпочнеться дощами та грозами в усіх регіонах, крім Києва та Одеської області. Температура повітря при цьому становитиме +17…+19° на Заході, +23…+25° — у центрі, на півночі та півдні, до +27…+29° — у Донецькій, Луганській та Запорізькій областях. Погода на початку тижня у Дніпропетровській, Харківській та Сумській областях потішить помірним теплом: стовпчики термометрів покажуть до +21…+26° удень та +14…+16° уночі.

Читайте також: Синоптики попереджають про грози в окремих областях

Згідно з народними прикметами, як зазначили у Sinoptik.ua, дощі 10 липня, у Самсонів день, обіцяли негоду аж до бабиного літа. Втім, якщо цього дня бачили веселку над річкою, можна було розраховувати на ясне небо найближчими днями. З 11 липня починали потроху готуватися до осені й збирали кропиву — вважалося, що саме цього дня вона має магічну силу і може стати домашнім оберегом. А ще заглядали у колодязі — якщо вода піднімалася, готувалися до дощового тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-