Влада Харкова пообіцяла найближчим часом демонтувати з будівлі міськради радянський герб

Влада Харкова пообіцяла найближчим часом демонтувати з будівлі міськради радянський герб

Укрінформ
З будівлі Харківської міської ради найближчим часом, незважаючи на висновок юридичного департаменту, демонтують радянський герб.

Про це повідомив у Фейсбуці директор департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю міськради Юрій Сидоренко, передає Укрінформ.

«Мер міста Ігор Терехов уже давно ухвалив рішення, що герба неіснуючої радянської України на будівлі міської ради не буде. І так само давно вирішив, що на будівлі, з якої здійснюється керування містом, буде герб міста-героя Харкова. Що дуже логічно», – повідомив Сидоренко.

Він зазначив, що 1 липня мер дав завдання, щоб відповідні роботи на будівлі почалися найближчим часом.

Сидоренко заявив, що «на жаль, змушений констатувати, колеги з юридичного департаменту відповіли, керуючись буквою, але ніяк не духом закону».

Як повідомлялося, 30 червня професор Харківського національного педагогічного університету імені Григорія Сковороди, депутат Харківської обласної ради Галина Куц опублікувала у Фейсбуці відповідь юрдепартаменту міськради на її запит. У тексті йдеться про те, що герб не можна демонтувати, оскільки будівля міськради є пам'яткою архітектури місцевого значення.

Читайте також: Особливості вітчизняної дерусифікації

Куц зазначає, що чиновники вказали якесь власне трактування Закону "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", і насправді для пам'яток архітектури просто необхідно пройти певну процедуру, щоб позбутися радянської символіки.

Фото: Юрій Сидоренко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-