У Черкасах запроваджують електронну оплату за проїзд у тролейбусах

У Черкасах запроваджують електронну оплату за проїзд у тролейбусах

Фото
Укрінформ
Завтра, 1 липня, в усіх черкаських тролейбусах запрацює електронна оплата за проїзд.

Про це повідомив міський голова Анатолій Бондаренко на своїй сторінці в Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Тепер пасажири тролейбусів зможуть розрахуватися за проїзд кількома способами: карткою будь-якого банку, телефоном, смарт-годинником, які підтримують технологію безконтактної оплати, або ж придбати одноразові квитки (які діятимуть упродовж семи днів) в мережі платіжних терміналів (McLaut)", - йдеться у повідомленні.

Як зауважується, таких терміналів у місті кілька сотень, вони є практично у всіх магазинах.

"Впровадження електронного квитка є одним із масштабних проєктів, над яким ми працюємо разом з командою для більш якісних пасажирських перевезень. Це один із тих кроків, який необхідний для створення комфорту і зручності транспорту в нашому місті. Відтепер ми і наше комунальне підприємство матимемо прозорий контроль за оплатами проїзду", - написав Бондаренко.

За словами міського голови, в перспективі за допомогою автоматичної системи оплати обліку проїзду можна буде аналізувати поїздки пасажирів. Це дозволить у разі необхідності скоригувати рух транспорту, де потрібно – змінювати схеми руху маршрутів, збільшувати чи зменшувати кількість машин.

Читайте також: У Польщі залізниця з 1 липня скасовує безкоштовний проїзд для українців

З початку російсько-української війни проїзд у черкаських тролейбусах був безкоштовним. Для здешевлення проїзду звільнили всіх кондукторів.

Фото: Фейсбук Анатолія Бондаренка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-