На Херсонщині загарбники звільнили викрадених ексголову Білозерської селищної ради та депутата

На Херсонщині загарбники звільнили викрадених ексголову Білозерської селищної ради та депутата

Укрінформ
На Херсонщині російські загарбники відпустили викрадених ними колишню голову Білозерської селищної ради Антоніну Чередник та депутата ради Володимира Посунька.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив депутат облради, радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань, передає Укрінформ.

«Так, це правда, відпустили», - сказав Хлань.

За його словами, це сталося наступного дня після викрадення.

Нагадаємо, у Білозерці 24 червня окупанти схопили Чередник та Посунька - їм зав'язали очі та повезли в невідомому напрямку.

Читайте також: Військове керівництво України прагне централізовано координувати партизанів - ISW

Як повідомляв Укрінформ, поліція Херсонщини станом на 22 червня відкрила 408 кримінальних проваджень щодо зникнення мирних жителів області, нині відомо про звільнення 204 громадян, доля ще 204 викрадених досі невідома.

Постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева повідомила, що на Херсонщині російські загарбники утримують у своїх катівнях близько 600 осіб, також викрадених мешканців області вивозять у Крим.

Людей утримують, зокрема, у будівлі Херсонської ОДА, у СІЗО, у ПТУ №17 міста Генічеськ. Також частину викрадених жителів Херсонської області вивозять до Криму, їх утримують у Сімферопольському СІЗО в окремому блоці та у Севастополі.

Фото: Юрій Соболевський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-