На розбомбленому чернігівському стадіоні провели перше тренування

На розбомбленому чернігівському стадіоні провели перше тренування

Фото, відео
Укрінформ
Перше офіційне тренування зі скелетону та бобслею провели на розбомбленому чернігівському стадіоні імені Гагаріна - на арену прибули 20 дітей із батьками.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

"Колись це місце дарували дорослим та дітям силу, здоров’я і позитивні емоції. Після бомбардувань російськими військами, на жаль, це місце не призначене для тренувань. Ви перші сьогодні, хто покаже всьому світу, що ми, українці, за будь-яких обставин можемо тренуватись і показувати, що ми сильна нація, сильна країна і сильні люди", - наголосив член виконкому Всеукраїнської федерації скелетону та бобслею Дмитро Ткаченко.

Тренувати дітей приїхали спортсмени, які представляли Україну на етапах Кубка Європи та Кубка світу. Вони провели з дітьми розминку, а потім приступили до практичних вправ на тренувальних санях для бобслею та скелетону.

Читайте також: Військове керівництво України прагне централізовано координувати партизанів - ISW

Президент Всеукраїнської федерації скелетону та бобслею Михайло Гераскевич, звертаючись до присутніх, зазначив, що незважаючи на те, що скоїли російські загарбники на території України та власне на спортивних спорудах, а їх знищено вже більше ста, "ми не можемо чекати, поки хтось прийде і нам їх відремонтує та дасть можливість тренуватися".

"Це заклик до всього світу про те, що в Україні страждають навіть спортивні споруди від цієї війни, заклик до всього світу підтримати Україну та власне якнайшвидшу реконструкцію спортивних споруд і залучення наших дітей у світову спортивну спільноту", - наголосив Гераскевич .

Стадіон імені Гагаріна є домашньою ареною чернігівської "Десни", яка виступає в Українській Прем’єр-Лізі. Його росіяни обстрілювали двічі. Спочатку з артилерії, потім був авіаудар - вночі 11 березня. В результаті знищене поле і трибуни. Раніше про свою готовність допомогти у реконструкції стадіону заявляв німецький футбольний клуб "Боруссія" Дортмунд.

Фото: Суспільне Чернігів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-