За минулу добу з Донеччини вдалося евакуювати 352 цивільних

За минулу добу з Донеччини вдалося евакуювати 352 цивільних

Відео
Укрінформ
Незважаючи на постійні обстріли вздовж усієї лінії фронту, на Донеччині щодня працює евакуація. За минулу добу з "гарячих точок" області вдалося вивезти 352-х мешканців області.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив начальник Донецької ОВА Павло Кириленко, передає Укрінформ.

«На Донеччині евакуація проводиться з тих районів, де очільники ВЦА звітують про проведену евакуацію, а це Бахмутський, Краматорський, Покровський і частина Волноваського районів, які під контролем української влади. Так, за добу з найбільш гарячих точок, таких, як Авдіївка, Торецьк, Мар’їнка, Красногорівка, Бахмут, Слов’янськ, евакуйовано 352 особи. Евакуація проходить щодня, незаважаючи на надскладні умови», - сказав Кириленко.

За його словами, ворог вдень і вночі обстрілював всю лінію фронту – ситуація в області складна, але контрольована. Цієї ночі артобстрілів зазнав Бахмут, також околиці Слов’янська, Авдіївка, Мар’їнка, Красногорівка. Кириленко наголосив, що російські війська роблять спроби, щоб просунутися, але всі його атаки відбиті. росіяни застосовують масові обстріли, нищать інфраструктуру і вбивають мирних людей – за ніч з 24 на 25 червня одна людина загинула і три цивільні особи зазнали поранень.

Читайте також: Буданов: До кінця року активні бойові дії знизяться практично до нуля, ми повернемо кордони 1991 року

«Активність тієї частки населення, яка лишається в містах, залежить напряму від інтенсивності обстрілів, на жаль. Людей доводиться вмовляти аргументацією небезпеки з боку місцевих керівників, а також, що перебування в укриттях на лінії фронту є відносною безпекою. Тим більше, що в багатьох містах немає ні електрики, ні газу і в 133 населених пунктах немає водопостачання - в багатьох із них його вдасться відновити лише після припинення обстрілів», - додав начальник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, загалом за минулу добу, 24 червня на Донеччині росіяни обстріляли 13 населених пунктів. Поліція задокументувала 20 ворожих ударів. Руйнувань зазнали 25 цивільних об’єктів: 22 житлові будинки, залізнична підстанція, виробничий цех та автомобіль. Ворог завдавав авіаударів, застосовував зенітно-ракетні системи “С-300”, реактивні системи залпового вогню “Град”, “Ураган”, артилерію, танки.

У Донецькій області за 24 червня загинули п'ятеро мирних жителів і четверо дістали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-