В Ізюм росіяни пригнали великий загін ОМОНівців, мародери «КамАЗами» вивозять речі - ЗМІ

В Ізюм росіяни пригнали великий загін ОМОНівців, мародери «КамАЗами» вивозять речі - ЗМІ

Укрінформ
В окупований Ізюм на Харківщині загарбники завели велику кількість ОМОНівців, спостерігається інтенсивний рух ворожої техніки, а з громади вантажівками продовжують вивозити майно українців.

Про це повідомляє у Фейсбуці видання "Обрії Ізюмщини", передає Укрінформ.

«В районному центрі знову спостерігається інтенсивний рух російських військових і ворожої техніки. В Ізюм нагнали велику кількість ОМОНівців (мобільний загін особливого призначення, спеціальний підрозділ Росгвардії)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загарбники продовжують грабувати майно мешканців району. Так, мешканці села Студенок, де залишилося всього 14 жителів, повідомляють, що військові так званих л/днр вивозять «КамАЗами» меблі, побутову техніку, килими, посуд із залишених і зруйнованих будинків селян.

Читайте також: Збільшення обстрілів Харкова, повітряні атаки на Луганщині та бої на Херсонщині — зведення ВЦА

А в селі Співаківка окупанти призначили зразу двох «старост»: на правій стороні – Володимира Черняка, якого місцеві звуть «Ленін», бо той по батькові Ілліч, а на лівій - Віктора Ведуту, який зареєстрований у Донецьку, але проживав у селі. За даними ЗМІ, син Ведути працює в міліції "днр".

«На залізничному ринку підприємці говорять, що військові рф мають велику кількість награбованих українських грошей, розраховуються гривнями, скуповують в основному продукти харчування та спиртні напої», - зазначає видання.

Також загарбники продовжують пропаганду серед місцевого населення. Мешканцям Ізюма оголошено про навчальний процес, який повинен розпочатися з 1 вересня, принаймні, в планах загарбників відкриття ліцею №3, медичного коледжу, професійного ліцею, музичної школи та двох дитячих садків. Водночас вороги не пояснюють, як обігріватимуться взимку заклади, адже під час російських обстрілів зруйновано магістральну газову мережу.

Читайте також: На Харківщині за добу від російських обстрілів загинула одна людина, п’ятеро поранені

«Оголошено, що навчання проходитиме за російською програмою. Деякі свідомі педагоги відмовляються виходити на роботу та викладати російською мовою, інші погоджуються у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем», - зазначає видання.

Місцеві колаборанти також розповідають, що скоро в Ізюмі на проспекті Незалежності відкриється відділення російського банку.

Читайте також: Загарбники завдали ракетного удару по підприємству у Харкові

Як повідомляв Укрінформ, окупанти заблокували м. Ізюм на початку березня та не погоджують гуманітарних коридорів. Із 6 березня тривали інтенсивні обстріли міста та авіаудари, вся інфраструктура міста знищена. З 2 квітня місто окуповане. За даними міської влади, загарбники викрадають людей за списками, складеними за допомогою колаборантів. За даними міського голови Валерія Марченка, до звільнення відновити водопостачання та електрику практично неможливо через масштабні руйнування підстанцій і мереж. У місті залишаються заблокованими від 12 до 15 тис. жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-