В Ужгороді запустили проєкт «Поруч», що опікуватиметься дітьми переселенців

В Ужгороді запустили проєкт «Поруч», що опікуватиметься дітьми переселенців

Фото
Укрінформ
Ужгород долучився до спільного проєкту Міносвіти України та ЮНІСЕФ – «Поруч», що має на меті забезпечити психосоціальну допомогу дітям та молоді, які постраждали від війни.

Про це повідомили у Фейсбуці Ужгородської міської ради, передає Укрінформ.

"В рамках проєкту з чотирма десятками дітей і підлітків із вимушених переселенців – від 6 до 16 років – провели ігрові заняття на спортивному майданчику біля Ужгородської ЗОШ №12", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дітям також розповіли історію закарпатського футболу, наголосили на важливості дотримання здорового способу життя.

За словами заступника міського голови Василя Гомоная, такі заняття дозволять хоч на трохи відволікти дітей у непростий час.

Читайте також: ЮНІСЕФ розширив категорії сімей на отримання грошової допомоги за програмою «Спільно» - Зеленська

В Ужгороді таку зустріч проводять уже вдруге, залучені до проєкту й інші населені пункти області.

Загалом протягом літа у Закарпатській області заплановано 120 сесій у місцях, де проживає найбільша кількість внутрішньо переміщених дітей.

Як раніше повідомляв Укрінформ, на Закарпатті зареєструвалися як внутрішньо переміщені особи близько 150 тисяч українців, які виїхали з інших регіонів, де зараз йдуть бойові дії внаслідок повномасштабного вторгнення рф на територію України.

Проєкт "Поруч" - це онлайн та очні групи психологічної підтримки для підлітків та батьків, чиє звичне життя зламала війна. Психологи працюють для того, щоб досвід кожного та кожної не залишився непереборною травмою на все життя. До роботи проєкту долучаються професійні психологи з навичками допомоги людям, травмованим війною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-