На Рівненщині через відсутність кворуму не змогли заборонити діяльність церков УПЦ МП

На Рівненщині через відсутність кворуму не змогли заборонити діяльність церков УПЦ МП

Укрінформ
Рівненська обласна рада на позачерговій сесії через відсутність кворуму не змогла розглянути питання щодо діяльності Української православної церкви московського патріархату.

Про це передає Укрінформ із посиланням на відеотрансляцію пленарного засідання сесії на Ютуб-каналі.

«У мене сумніву немає, що після сьогоднішньої сесії будуть пояснення, що не такий проєкт рішення. Я наголошую: він розроблявся експертами, юристами. Будуть заклики, що не на часі. Ну, давайте почекаємо ще трішки, може там за путіна почнуть молитись і тоді буде на часі», — прокоментував ситуацію голова облради Сергій Кондрачук на сесії, яка тривала менш ніж пів години.

Він також зазначив, що розглянути рішення про заборону в області діяльності церков московського патріархату просили облраду і декілька територіальних громад області. Водночас Кондрачук висловив сподівання, що сесія рано чи пізно підготовлений проєкт рішення все ж прийме. Присутні у залі депутати висловились аналогічно.

Читайте також: На Житомирщині до ПЦУ перейшли 34 релігійні громади московського патріархату

Як повідомляло агентство, до Верховної Ради подали 2 законопроєкти про заборону діяльності УПЦ (МП) в Україні. Представники цієї релігійної організації виступили проти і обіцяють посилити загрози національній безпеці України, якщо їх заборонять. Таку заяву релігійні діячі зробили під час слухань під час обговорення цих законопроєктів на засіданні комітету ВР. Духовенство УПЦ (МП) назвало таке рішення «поспішним та необдуманим».

Тим часом ініціатори законопроєкту вважають, що УПЦ (МП) є середовищем підтримки ворожої ідеології «русского мира» та формою інструменталізації релігійних організацій України з метою посилення впливу на населення як додаткового знаряддя війни.

До слухань було залучено релігійних діячів різних конфесій, науковців, представників громадського суспільства, юристів, народних депутатів тощо.

Раніше повідомлялось, що Синод ПЦУ закликав владу заборонити московський патріархат в Україні, як інструмент гібридної агресії. Натомість в УПЦ (МП) вважають незаконним законопроєкт, який зобов’язує їх розірвати зв’язки і підпорядкування російській церкві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-