У Запоріжжі власницю нелегального дитсадка засудили на вісім років

У Запоріжжі власницю нелегального дитсадка засудили на вісім років

Укрінформ
У Запоріжжі закінчився розгляд кримінального провадження відносно власниці нелегального дитячого садка. Вона отримала вісім років позбавлення волі.

Про це журналістам повідомили в пресслужбі Шевченківського районного суду м. Запоріжжя, передає Укрінформ.

“Вироком Шевченківського районного суду м. Запоріжжя від 27 травня 2022 року обвинувачену С. визнано винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.135 КК України... Більшістю голосів суду присяжних визначено остаточне максимальне покарання за ч.3 ст.135 КК України у виді 8 років позбавлення волі”, - йдеться у коментарі.

Як повідомлялось, 51-річна жителька Запоріжжя облаштувала дошкільний заклад просто у власній трикімнатній квартирі однієї з багатоповерхівок спального району міста. Не маючи жодних дозвільних документів на подібну діяльність та відповідних санітарно-гігієнічних умов у приміщенні, вказана особа розміщувала оголошення про надання послуг "професійної няні" на інтернет-порталі OLX.

Читайте також: Наймолодшим жертвам російської агресії було 23 дні та 1,5 місяця - Венедіктова

Жінка називала себе кваліфікованою нянею, заявляла, що має три вищі освіти та займається з дітьми розвивальними заняттями. Як з'ясувалося, у "няні" немає вищих освіт. Вона навчалася в медичному коледжі, який не закінчила…

29 травня 2020 року родина Гак принесла свою доньку Олесю на пробний день до приватної няні, але за годину після того, як лишили дитину на няню, отримали телефонний дзвінок зі словами "ваша дитина не дихає". Вихователька повідомила батькам, що малеча захлинулася під час блювання.

"Няні" було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-