У Чернігові відновили вакцинацію від коронавірусу

У Чернігові відновили вакцинацію від коронавірусу

Укрінформ
У травні в Чернігівській області відновили вакцинацію від COVID-19 - її отримали 1170 мешкнців області.

Про це повідомляє Чернігівська ОВА, передає Укрінформ.

Зі слів заступниці начальника управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА Тетяни Лебедєвої, область отримала партію вакцини Comirnaty (від Pfizer-BioNTech).

"Якщо в медзакладах області і під час воєнних дій проводили щеплення, то в Чернігові під час облоги через відсутність електроенергії був порушений температурний режим зберігання вакцин і вони стали непридатними для використання. Тому в Чернігові щеплення проти коронавірусу не проводилися, але по області у березні-травні було проведено 3794 щеплення проти COVID-19", — сказала Лебедєва.

Зазначається, що наразі вакцини передають до медичних закладів міста й області за заявками. На сьогодні вакцинація проводиться в медичних закладах за попереднім записом. Щоби зробити щеплення, потрібно звернутися до сімейного лікаря, з яким укладена декларація, та повідомити про своє бажання вакцинуватися. Лікар зробить відповідну заявку і потім пацієнта запросять до медзакладу на вакцинацію.

Читайте також: Австрія майже повністю скасовує масковий режим

Станом на 25 травня 2022 року в Чернігівській області було зроблено майже 815 тис. щеплень проти COVID-19 та вакциновано понад 400 тис. осіб - 50% дорослого населення регіону. В тому числі бустерну дозу отримали понад 17 тис. осіб - 5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-