Питання перейменування проспекту Григоренка на Жукова не актуальне – мер Харкова

Питання перейменування проспекту Григоренка на Жукова не актуальне – мер Харкова

Укрінформ
Питання повернення імені маршала Жукова проспекту Григоренка більше не актуальне для влади Харкова.

Про це сказав, відповідаючи на запитання журналістів 24 травня Харківський міський голова Ігор Терехов, передає кореспондент Укрінформ.

«Те, що стосується маршала Жукова. Сьогодні питання зовсім не стоїть на порядку денному. Є (проспект - ред.) Петра Григоренка – нехай буде Петра Григоренка. Тут немає жодних протиріч. Поясню чому. На жаль, так склалося, що ім'я маршала Жукова сьогодні афілійовано з російською федерацією, і це викликає антагонізм. Тому, як я й казав, ми – демократичне суспільство. Як вирішать люди, як буде прийнятніше для людей, так ми і будемо чинити. Тому це неактуальне питання», - сказав Терехов.

Читайте також: Місто Южноукраїнськ хоче перейменуватися на Південноукраїнськ

Як повідомляв Укрінформ, 2 грудня 2021 року Другий апеляційний адміністративний суд остаточно відмовив Харківській міській раді у перейменуванні проспекту Григоренка у Немишлянському районі міста знову на честь маршала Жукова. Харківська міська рада заявила, що подаватиме касацію.

17 квітня 2022 року спецпідрозділ «Азова» у Харкові Krakеn демонтував пам'ятник Жукову. Раніше активісти неодноразово намагалися знести бюст, його завалювали, проте комунальні служби за вказівкою міської ради, яку на той час очолював Геннадій Кернес, ставили «маршала» на місце. Також пам'ятник неодноразово обливали червоною фарбою. Нинішній мер також підтримував цю лінію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-