Із харківського метро за останні дні переселили понад 170 мешканців області

Із харківського метро за останні дні переселили понад 170 мешканців області

Укрінформ
Із харківського метрополітену за останні дні переселили понад 170 мешканців області, які втратили житло та переховувалися в підземці від обстрілів.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Харківської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

«Протягом трьох днів із метрополітену розселили 177 людей - це жителі громад Харківщини, які ховалися від обстрілів у метрополітені. Їм надано тимчасові помешкання. Ще 29 осіб влаштувалися самостійно або поїхали з Харкова», - зазначається в повідомленні.

За даними директора департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА Юрія Шпараги, досі є випадки, коли мешканці області змушені шукати прихистку в метро.

«Досі є поодинокі випадки, коли люди з області прибувають до Харківського метро через те, що не мають де жити. Ми їм також пропонуємо інше тимчасове житло. Ситуація під контролем. Тримаємо зв’язок із міською владою та керівництвом метрополітену», - повідомив Шпарага.

Читайте також: Мерефа на Харківщині вчора зазнала ракетного обстрілу, пошкоджені 30 будинків

Як повідомлялося, метро в Харкові не працювало три місяці. З 24 травня потяги курсують у всіх напрямках, крім ділянки від станції «Академіка Павлова» до станції «Героїв праці». Крім того, станція «Держпром» працює тільки як пересадковий вузол (зайти на станцію і вийти з неї не можна, а можна тільки перейти на станцію «Університет» і навпаки). Графік роботи метрополітену для пасажирів - з 7:00 до 19:00.

За словами мера Харкова Ігоря Терехова, російськими обстрілами пошкоджено шість складів харківського метрополітену та депо.

Фото: Харківська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-