У Мелітополі росіяни взяли в полон керівницю центру профтехосвіти

У Мелітополі росіяни взяли в полон керівницю центру профтехосвіти

Укрінформ
У Мелітополі Запорізької області російські військові взяли в полон виконувачку обов’язків директора багатопрофільного центру професійно-технічної освіти Олесю Дорохову.

Як передає Укрінформ, про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Телеграмі.

“рашистські окупанти продовжують викрадати мирних жителів на тимчасово окупованих територіях за їхню проукраїнську позицію. У Мелітополі загарбники взяли в полон виконувача обов’язків директора Мелітопольського багатопрофільного центру професійно-технічної освіти Олесю Дорохову”, - написала Денісова.

За словами омбудсмана, з початку війни на базі навчального закладу жінка організувала Центр допомоги “Від серця до серця”, який був єдиним у місті українським гуманітарним штабом з допомоги жителям Мелітополя та переселенцям із Маріуполя.

Читайте також: російські військові вимагають хабарі за виїзд із захопленого Мелітополя

У центрі люди могли отримати харчування, речі першої потреби, ліки. Також у центрі волонтери формували пакети для самотніх та лежачих хворих.

“Викрадаючи активістів, окупанти намагаються зламати волю та супротив місцевого населення, і як наслідок - насадити владу терору і страху”, - зазначила Денісова.

Омбудсман нагадала, що захоплення цивільних заручників є прямим порушенням статей 3 та 34 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, статті 9 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права і статті 5 Європейської конвенції з прав людини. Також такі дії є актом тероризму відповідно до Конвенції Ради Європи про попередження тероризму та воєнним злочином відповідно до статті 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Читайте також: У Мелітополі військові та партизани паралізували поставку зброї на захоплені території - мер

Денісова звертається до Комісії ООН з розслідування прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти порушень.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні вранці російські військові викрали селищного голову Кирилівки Івана Малєєва та його заступника Ігоря Коробка.

Фото: Людмила Денісова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-