У Кривому Розі перебуває майже 60 тисяч вимушених переселенців - Вілкул

У Кривому Розі перебуває майже 60 тисяч вимушених переселенців - Вілкул

Відео
Укрінформ
У Кривому Розі перебуває близько 60 тисяч вимушених переселенців.

Про це повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул в інтерв'ю Суспільному, передає кореспондент Укрінформу.

“У нас вже майже 60 000 переселенців. Це люди із Донецької, Луганської, Миколаївської, Харківської областей. Більша частина - з Херсонщини. Там проходить лінія фронту, там дуже небезпечно, плюс окуповані території”, - сказав посадовець.

Вілкул нагадав, що у квітні російські загарбники зірвали гуманітарний коридор до Херсонщини, погоджений на рівні уряду.

“Був невдалий досвід, але у нас лінія фронту понад 100 км, і люди вибираються як можуть з цього "русского мира", який насправді виявився пеклом. Хтось по стежках, велосипедом. Є місце біля нашого блокпоста, де складено понад 1000 велосипедів. Люди залишають їх там, пересідають на наші комунальні автобуси. Хтось на тачках вивозить людей... Я був в одному із таких місць, де привезли людей на тачках. Запитав: "О котрій ви виїхали?" "О 8-ій ранку", — говорять. Була вже 4 година дня. Тобто їхали цілий день. Десь на тракторах їдуть, десь - на авто, десь — босоніж на наш берег Інгульця через брід переходять”, - сказав міський голова.

За його словами, у Кривому Розі залишилось близько 60 тисяч вимушених переселенців. Вони проживають у школах, дитячих садках, забезпечені триразовим харчуванням. Дехто знаходить роботу на новому місці.

Читайте також: Загарбники обстріляли колону біженців із Херсонської області - Вілкул

“У нас вже понад 100 лікарів та вчителів, які працюють у комунальних школах, дитячих садках, лікарнях. Багато кваліфікованих працівників, у першу чергу це Маріуполь, які знаходять роботу на наших гірничо-збагачувальних комбінатах. Ми їх називаємо не "біженцями", а "новими криворіжцями", щоб вони відчували, що вдома. Ми одна країна, і українці повинні допомагати українцям”, - додав очільник військової адміністрації.

Він нагадав, що нещодавно було відкрито амбулаторію сімейного типу в Довгинцівському районі, яка обслуговує 12 тис. людей. Її ремонт розпочався ще рік тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-