На Кіровоградщині провели обшук на територіях двох підприємств, які співпрацюють з росією

На Кіровоградщині провели обшук на територіях двох підприємств, які співпрацюють з росією

Укрінформ
На Кіровоградщині правоохоронці провели обшук на територіях двох підприємств, які співпрацюють з росією.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«Працівники прокуратури спільно з співробітниками Управління стратегічних розслідувань та слідчими поліції здійснили санкціоновані обшуки на території двох підприємств, які співпрацюють з країною-агресором», - йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, обшуки проводили у рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом привласнення бюджетних коштів у великих розмірах особами, які є громадянами рф та здійснюють свою діяльність на території регіону на правах засновників та власників підприємств.

«Під час обшуків виявлено та вилучено документацію, що підтверджує фінансово-господарські взаємовідносини вказаних суб’єктів господарювання з російською федерацією, зокрема, між ними укладено контракти про поставку продукції та сировини", - стверджують у Кіровоградській обласній прокуратурі.

Встановлено, що власником 91% акцій одного з цих товариств є закрите акціонерне товариство, яке зареєстровано в країні-агресорі та є активним учасником державних закупівель у росії. Замовниками цих закупівель виступають підприємства міністерства оборони рф та концерн Росенергоатом.

Окрім цього, однин із суб’єктів господарювання неодноразово реалізовував та транспортував готову продукцію в місто Самара на підприємство, яке надає допомогу самопроголошеній владі на територіях Донецької та Луганської областей.

Читайте також: У Києві ліквідували канал збуту вогнепальної зброї та боєприпасів

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 12 травня ухвалила закон, що передбачає націоналізацію українських «дочок» Сбербанку росії та ВЕБ.рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-