У Херсонському СІЗО росіяни вбили ув'язненого - Денісова

У Херсонському СІЗО росіяни вбили ув'язненого - Денісова

Укрінформ
російські загарбники вбили ув'язненого у слідчому ізоляторі тимчасово захопленого Херсона за висловлене ним обурення.

Як передає Укрінформ, про це уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денiсова повідомила в Телеграмі.

"Інформація ЗМІ щодо вбивства ув'язненого у Херсонському СІЗО підтвердилася. За повідомленням працівників колонії, 11 травня окупанти зайшли до установи, закидали камери світлошумовими гранатами та відкрили вогонь з автоматів. Одного ув'язненого було вбито за висловлювання обурення", - заявила вона.

На сьогодні СІЗО перебуває під "керівництвом" колаборанта Євгенія Соболєва, який погодився очолити пенітенціарну систему в Херсонській області.

Начальник СІЗО був вивезений у невідомому напрямку, співробітники відмовилися працювати на загарбників і написали рапорти про звільнення. Зв'язок з установою втрачений.

Читайте також: Армія рф зруйнувала в Україні майже 38 тисяч житлових будинків - Денісова

Денісова звернулася до міністра юстиції України Дениса Малюськи з вимогою вжити заходів для евакуації ув’язнених з Херсонського СІЗО та інших установ Державної кримінально-виконавчої служби України у Херсонській області.

Омбудсман наголосила, що дії російської федерації є воєнним злочином відповідно до статті 8 Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Також Денісова закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час вторгнення рф в Україну врахувати ці факти злочинів та порушень.

Як повідомляв Укрінформ, російські військові виклали у вільний доступ відео з допиту жителя Херсонської області, де не приховують, що піддають викраденого тортурам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-