У Карпатах демонтували пам’ятник радянським солдатам

У Карпатах демонтували пам’ятник радянським солдатам

Фото, відео
Укрінформ
В гірському селі Яблуниця Івано-Франківської області 9 травня демонтували об’єкт комуністичного режиму.

Про це у Фейсбуці повідомляє Поляницька сільська рада, передає Укрінформ.

«9 травня 2022 року в центрі с. Яблуниця було демонтовано об’єкт комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні, на цьому ми прощаємось з радянським союзом. Символічно, що ця подія відбулась 9 травня - в день перемоги над нацизмом!», - зазначають у сільській раді.

Раніше Поляницька сільська рада вирішила демонтувати у селі Яблуниця пам’ятник односельчанам, радянським солдатам, які загинули під час Другої світової війни. Тоді ж вирішили демонтувати пам’ятну дошку радянським військовим частинам та підрозділам Другої світової війни, яка знаходиться в урочищі Беркут.

Читайте також: На Прикарпатті демонтували погруддя Пушкіна та комісара Руднєва

Гірське село Поляниця знаходиться на самому краю Івано-Франківської області і межує з Закарпатською. Село розташоване на висоті 920 м над рівнем моря в межах гірського масиву Горгани. Найбільш руйнівним періодом для села була Друга світова війна . Після закінчення воєнних дій місцевих жителів чекала нова біда - сталінські репресії. Хати розбирали, а людей відсилали в Одеську область. Через недостатню кількість населення село приєднали до сусідньої Яблуниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-