У Трускавці відкрили інтерактивне Дерево миру

У Трускавці відкрили інтерактивне Дерево миру

Укрінформ
У центрі курортного міста Трускавець на Львівщині урочисто відкрили інтерактивне Дерево миру.

Церемонія відкриття відбулася у суботу, 7 травня, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначили у Трускавецькій міській раді, це «дерево» обладнане бездротовою точкою Wi-Fi із високошвидкісним Інтернетом, камерою відеоспостереження та тривожною кнопкою для відеочату і безпеки, сонячними панелями, що дають автономність, інтерактивною інформаційною панеллю, вбудованим цифровим дисплеєм для додаткової інформації.

Підкреслювалося, що технологічні можливості «дерева» дозволять людям з різних міст та країн «спілкуватись, обмінюватися думками, отримувати достовірну інформацію, не відчуваючи кордонів».

«Його місія унікальна – допомагати всім людям підтримувати цінності демократії та свободи, щоб правда про українські реалії пронизувала інформаційні простори без перешкод. А наш курортний Трускавець став першим містом у цьому проєкті, який передбачає відкриття Дерев миру в усьому світі», - запевнили в міськраді.

Приєднались до урочистостей чимало гостей, серед яких народний депутат Орест Саламаха, голова Дрогобицької райради Андрій Шевкенич, перший заступник начальника Дрогобицької РВА Роман Шлярп, міський голова Борислава Ігор Яворський, начальник управління міжнародного співробітництва та євроатлантичної інтеграції Державної прикордонної служби Ілона Мельникова та інші.

Міський голова Трускавця Андрій Кульчинський подякував усім, хто прибув на захід, та зазначив, що «на 73-й день війни кожен з нас відчуває втому, але все-таки нам потрібно давати світові розуміння того, що ми не тільки хороші вояки, але ми й за мир».

Читайте також: У Нідерландах українські артисти влаштували благодійне циркове шоу

«Бо ми хочемо жити мирно з тими сусідами, які нас поважають і шанують, але завжди готові дати відсіч своїм ворогам. Тому люди, які цінують мир, завжди готові до війни. Дай Боже, що усі ці «дерева», які будуть виростати на всій території України й за її межами, насправді допомагали втримувати мир на нашій землі», - наголосив Кульчинський.

Після урочистостей гості перейшли до музею Михайла Біласа, щоб разом з дітьми із сімей переселенців висадити сакури й започаткувати символічний Сад миру.

Продовжилось свято у Трускавці благодійним концертом на підтримку ЗСУ.

Фото: Олена Колгушева

Читайте також: Удар по Закарпаттю, прощання з «Багдадом» і врятовані з Азовсталі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-