У Харкові після реставрації повернули на місце пам'ятник Леоніду Бикову

У Харкові після реставрації повернули на місце пам'ятник Леоніду Бикову

Відео
Укрінформ
Пам'ятник актору, режисеру та сценаристу Леоніду Бикову після реставрації встановили в саду імені Шевченка.

Про це повідомила пресслужба Харківської міськради з посиланням на мера Ігоря Терехова, передає Укрінформ.

«Я попросив скульптора, почесного громадянина міста Харкова Катіба Мамедова відновити та трохи змінити пам'ятник. Я радий, що ми під час війни, вважай, заново відкрили пам'ятник Бикову. У фільмі «В бій ідуть лише «старі»» є сцена, де льотчики обговорюють бій, і герой Бикова запитує інших, як вони не помітили, що літали над Україною, адже там і повітря інше, і небо блакитніше, і трава зеленіша. Дуже символічно сьогодні, і хочеться, щоб це стало стимулом для наших захисників», - сказав міський голова.

Автор пам'ятника, заслужений художник України Катіб Мамедов повідомив, що реставрація скульптури тривала близько трьох місяців, а над створенням самого пам'ятника працював близько року. Надихнув його не лише фільм, а й особистість Леоніда Бикова.

Читайте також: У Харкові звалили пам’ятник Жукову

Видатний український кінорежисер Леонід Биков свого часу закінчив акторський факультет Харківського театрального інституту та був актором Харківського академічного українського драматичного театру ім. Шевченка.

Пам'ятник зображує кіногероя Бикова - капітана Титаренка з фільму «У бій йдуть одні «старі»», який сидить на камені. Поруч із ним – коник. Так скульптор зобразив ще одного кіноперсонажа, лейтенанта Александрова на прізвисько Кузнєчик.

Фото: сity.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-