У захопленому Енергодарі через брак вугілля зупинили ТЕС

У захопленому Енергодарі через брак вугілля зупинили ТЕС

Укрінформ
В контрольованому військами рф Енергодарі через неможливість завезти вугілля зупинили роботу Запорізької теплоелектростанції.

Про це повідомив у Телеграмі Енергодарський міський голова Дмитро Орлов, передає Укрінформ.

"Хочу роз’яснити мешканцям Енергодару ситуацію щодо зупинки роботи Запорізької ТЕС. На жаль, це вимушений крок - на підприємстві закінчилося вугілля. І організувати його регулярні поставки немає можливості. Це пов’язано і з окупацією нашого міста, і з логістичними складнощами через постійні бойові дії на півдні України, зруйновані об’єкти інфраструктури, мости та ділянки залізниці", - йдеться у повідомленні.

Персонал теплової станції тимчасово переведений на вимушений простій.

Орлов зазначив, що зупинка роботи ТЕС не відобразиться на населенні міста в плані надання комунальних послуг. Світло, тепло і гаряче водопостачання в Енергодарі є і буде за рахунок енергії з АЕС. Можливе зниження температури гарячої води на кілька градусів.

Читайте також: З тимчасово захопленого Енергодара відкрили гуманітарний коридор

Як повідомляв Укрінформ, Запорізька АЕС та Енергодар з 4 березня тимчасово захоплені агресорами. На майданчику атомної електростанції, окрім військових російської федерації, тривалий час незаконно перебувають представники "Росатому".

Попри контроль російськими військами, Запорізька атомна електростанція продовжує працювати на потреби України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-