На Житомирщині в заповіднику на російських боєприпасах підриваються дикі звірі

На Житомирщині в заповіднику на російських боєприпасах підриваються дикі звірі

Укрінформ
У природному заповіднику «Древлянський» на Житомирщині, територію якого замінували російські війська, на боєприпасах підриваються дикі звірі.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в заповіднику.

«Всі села в напрямку від смт Народичі до кордону з Білоруссю значною мірою зруйновані. Значна частина території замінована. ЗСУ пішли назустріч зусиллям керівництва заповідника і розпочали розмінування його території. В результаті виявлено велику кількість мін і снарядів, залишених після відходу російських військ. Є випадки підриву диких звірів. При обстеженні території заповідника знайдено тушу загиблої самки лося, яка підірвалася на розтяжці», - зазначили в заповіднику.

Там додають, що територія потребує негайного розмінування, адже триває пожежонебезпечний період. Щодня температура повітря підвищується, а з нею зростає і вірогідність виникнення лісових пожеж.

Читайте також: На Київщині майже щодня фіксують підриви через наїзди на міни

Природний заповідник «Древлянський» розташований в межах Народицької територіальної громади, що є однією з найбільш постраждалих в області внаслідок російського вторгнення. Його територія охоплює значні площі лісів, забруднених радіонуклідами. Заповідник створений з метою збереження унікальних лісових і водно-болотних природних комплексів Українського Полісся, охорони реліктових та ендемічних рослин і тварин та відтворення і збагачення природних лісів регіону.

Як повідомляв Укрінформ, працівники природного заповідника «Древлянський» на півночі Житомирщини не можуть своєчасно реагувати на лісові пожежі через замінування території та зруйновані мости внаслідок російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-