У Чернігові затримали підозрювану у шпигунстві росіянку

У Чернігові затримали підозрювану у шпигунстві росіянку

Фото
Укрінформ
Жительку росії, яка в'їхала до України 23 лютого й мала залишити країну ще 17 березня, затримали в Чернігові.

Про це повідомляє Північне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії у Фейсбуці.

"Під час несення служби на одному з блокпостів міста Чернігова гвардійці зупинили легковий автомобіль для перевірки. В машині перебували два чоловіки та одна жінка з посвідченнями волонтерів. При перевірці у громадянки було виявлено паспорт громадянства росії. Згідно з документами жінка заїхала на територію України по гостьовій візі 23 лютого та мала покинути нашу країну ще 17 березня», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на місце події було викликано слідчо-оперативну групу. При ретельній перевірці в машині було виявлено флеш-накопичувач, фотоплівку та велику суму грошей у різній валюті: гривнях, євро та рублях. Оглянувши телефон громадянки росії, правоохоронці виявили переписку, що може свідчити про шпигунську діяльність жінки, поінформували в Нацгвардії.

Затриманих осіб було передано співробітникам Служби безпеки України для уточнення всіх обставин події. Попередньо громадянка росії підозрюється у скоєнні правопорушення за статтею 114 ККУ (шпигунство), а двоє волонтерів за статтею 111 ККУ (державна зрада).

Читайте також: На Донеччині СБУ затримала двох місцевих жителів, які зливали дані та агітували за росіян

Як повідомляв Укрінформ, за даними ДБР, перед війною до України заїхало понад 11 тисяч громадян російської федерації, які вчасно не залишили нашу країну. Їх усіх перевіряють.

Фото: Фейсбук Північного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-