В Одесі затримали росіянку, яка продавала комуністичну символіку на вулиці

В Одесі затримали росіянку, яка продавала комуністичну символіку на вулиці

Фото
Укрінформ
Одеські правоохоронці затримали й оголосили підозру за поширення символіки комуністичного режиму уродженці російської федерації. За скоєння цього злочину їй загрожує ув’язнення на строк до п’яти років.

Про це повідомляє відділ комунікацій ГУ НП в області, передає Укрінформ.

«Правоохоронці оголосили уродженці російської федерації підозру в поширенні символіки комуністичного режиму, яку 57-річна жінка продавала на вулиці Ризовській. Поліцейські виявили правопорушницю під час патрулювання міста», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що заборонену чинним законодавством продукцію у громадянки вилучили, а їй самій повідомили про підозру за ознаками ч.1 ст.436-1 (поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу. За поширення забороненої символіки правопорушниці загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або ув’язнення на той самий строк.

Читайте також: росія планувала провокації та диверсії в Одесі на роковини трагедії 2 травня

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на ДБР, правоохоронці Одещини затримали довірених осіб колишнього народного депутата Іллі Киви, які мали організовувати провокаційні акції із залученням «тітушок» та дестабілізувати ситуацію в області. Один із них відповідав за збір «спортсменів» в Одесі та забезпечував їх участь на акціях та мітингах на території країни на замовлення Киви. Другий «помічник» ексдепутата переховувався від правоохоронців на Закарпатті. Він відповідав за підбір «тітушок», які охороняли представників політичної партії ОПЗЖ під час масових заходів у Одеській та Київській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-