Прикарпатські фермери безкоштовно отримали насіння кукурудзи - ОДА

Прикарпатські фермери безкоштовно отримали насіння кукурудзи - ОДА

Укрінформ
Прикарпатські фермери з-за кордону безкоштовно отримали насіння кукурудзи, якого вистачить, щоб посіяти майже 900 гектарів кукурудзи на зерно.

Про це повідомляє Івано-Франківська військова адміністрація, передає Укрінформ.

«За підтримки Міністерства аграрної політики України, департамент агропромислового розвитку обласної військової адміністрації організував завезення в область гібридного насіння кукурудзи, яке безкоштовно надали зарубіжні партнери для потреб фермерів, які займаються вирощуванням цієї культури. Всього отримано 870 посівних одиниць насіння, якого вистачить, щоб посіяти майже 900 гектарів кукурудзи на зерно», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зерно кукурудзи фермери отримали від корпорації Bayer. Очікують зібрати 8 - 9 тисяч тонн зерна.

«Отримане насіння кукурудзи є якраз на часі, адже посівна кампанія в області у самому розпалі і триватиме ще мінімум до кінця травня», - запевняють у військовій адміністрації.

Наразі, насіння зерна розділили між півсотнею дрібних та середніх сільгоспвиробників.

Читайте також: На Запоріжжі загарбники відбирають зерно у фермерів, які не хочуть продавати за пів ціни

Як повідомляв Укрінформ, міжнародна компанія «Байєр» (Bayer) у відповідь на прохання Міністерства аграрної політики та продовольства України вирішила передати більше 26 тис. мішків насіння кукурудзи на підтримку українських фермерів. Понад 1250 дрібних господарств у 17 областях України отримають якісне насіння кукурудзи та зможуть додатково засіяти близько 30 тис. га полів кукурудзою.

Фото: Івано-Франківська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-