На Буковині виділили 63 земельні ділянки для будівництва житла для ВПО

На Буковині виділили 63 земельні ділянки для будівництва житла для ВПО

Відео
Укрінформ
У Чернівецькій області для будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) виділили 63 земельні ділянки. Там планують звести житло для 40 тисяч переселенців.

Про це у Фейсбуці повідомляє Конгрес місцевих та регіональних влад з посиланням на голову Чернівецької ОВА Сергія Осачука, передає Укрінформ.

«Будемо брати активну участь не лише у спорудженні нового житла. Виділили вже для цього 63 земельні ділянки загальною площею понад 200 га і можемо збудувати до 500 тис. кв м житла для 40 тисяч внутрішньо переміщених осіб лише на території Чернівецької області», - зазначив Осачук.

Він зауважив, що в області для того, щоб придбати готові квартири для переселенців, надто малий житловий фонд. Тому додаткове житло створять у порожніх школах, поліклініках, лікарнях та дитсадках.

«Виходимо з ініціативою за 2-3 місяці, до 1 вересня, перебудувати до гарного житла наші порожні будинки соціальної інфраструктури, які вивільнились у процесі реформи децентралізації... Можемо дати до 1 вересня до 2 тисяч квартир», - запевнив Осачук.

Читайте також: Цього року для переселенців планують надати 53 тисячі квартир - Тимошенко

Як повідомлялося, з початку війни Чернівецька область прийняла більше 100 тисяч переселенців. Тут готові прийняти ще 50 тисяч ВПО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-