Зі зруйнованого Будинку рад у Харкові перевозять уцілілі документи та техніку

Зі зруйнованого Будинку рад у Харкові перевозять уцілілі документи та техніку

Укрінформ
Виконавчий апарат обласної ради спільно з дирекцією обласної асоціації місцевого самоврядування евакуюють документи та оргтехніку зі зруйнованого Будинку рад - будівлі, де розміщувалися облдержадміністрація, обласна рада, деякі департаменти міської ради.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в пресслужбі Харківської обласної ради.

«За дорученням голови Харківської обласної ради, президента Асоціації органів місцевого самоврядування області Тетяни Єгорової-Луценко проводиться вивезення архіву документів та вцілілого майна обласної ради», - зазначили в облраді.

За інформацією пресслужби, вивозять усе, що залишилося після обстрілу: значну частину архіву, частину непошкодженої оргтехніки.

Читайте також: У Харківському метро діє виставка про супергероїв України

«Попри все, обласна рада залишається вищим представницьким органом регіону і має представляти спільні інтереси громад області, як це передбачено Конституцією України. Депутати вже продемонстрували свою єдність та патріотичну позицію, коли одного голосно – у повному складі 120 осіб – підтримали звернення про закриття неба над Україною. Ми також активно співпрацюємо з громадами, щоб забезпечити їх мешканців усім необхідним», - заявила Єгорова-Луценко.

Вона також повідомила, що вже визначене місце, де працюватиме апарат обласної ради, засідатимуть постійні комісії та проходитимуть пленарні засідання сесій. Це приміщення одного з харківських вишів. Також регламент передбачає можливість проведення засідань постійних комісій і пленарних засідань сесії у форматі відеоконференції.

Читайте також: У небі над Харківщиною ЗСУ збили російського «Алігатора»

Як повідомлялося, 1 березня в Будинок рад на вул. Сумській влучили дві російські ракети. На час вибухів у будівлі перебували представники територіальної оборони, військові та волонтери. Загинули не лише люди всередині, а також ті, що на момент удару проїздили машиною поруч із будівлею. Розбір завалів тривав понад три тижні. Першого квітня голова Харківської військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що остаточна кількість жертв становить 29.

Будинок рад у Харкові є пам’яткою архітектури.

Із 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-