Вулиця в Черкасах, де провела дитинство Валентина Матвієнко, носитиме ім'я Степана Бандери

Вулиця в Черкасах, де провела дитинство Валентина Матвієнко, носитиме ім'я Степана Бандери

Укрінформ
У Черкасах вирішили перейменувати вулицю, на якій минуло дитинство голови ради федерації Росії Валентини Матвієнко: замість Можайського вона носитиме ім'я провідника ОУН Степана Бандери.

Про це написав у Фейсбуці голова топонімічної комісії Черкаської міськради Ігор Волошин, передає Укрінформ.

Депутат Черкаської міської ради Павло Карась в коментарі Укрінформу зазначив, що при перейменуванні вулиці Можайського у вулицю Бандери міська рада зовсім не керувалася тим фактом, що на вулиці Можайського минуло дитинство голови ради федерації Росії Валентини Матвієнко.

"Загалом вирішено було перейменувати кілька десятків вулиць: серед них - Толстого, Крилова, Карбишева, Можайського, Невського. Зокрема, вулиця Можайського стане вулицею Степана Бандери. Це ніяк не пов'язано з тим, що тут колись жила нинішня голова ради федерації росії Валентина Матвієнко. Вулицю намагалися перейменувати ще минулого року, до війни. І взагалі, забагато честі обговорювати людину, яка має важку алкогольну залежність", - сказав Карась.

Читайте також: На Одещині хочуть перейменувати вулиці на честь героїв Маріуполя і Бориса Джонсона

Валентина Матвієнко жила в Черкасах до 17 років, навчалася в школі №19 та медичному училищі. Ще донедавна на цій вулиці проживали її родичі.

Валентина Матвієнко зробила кар'єру в Росії, де познайомилася з володимиром путіним. Востаннє була в Черкасах у 2013 році, коли приїздила на похорони старшої сестри Лідії.

Фото: Фейсбук Ігора Волошина

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-