lifecell усунув проблеми зі зв’язком на Донеччині та Луганщині

lifecell усунув проблеми зі зв’язком на Донеччині та Луганщині

Укрінформ
Українська телекомунікаційна компанія lifecell усунула проблеми зі зв’язком у Донецькій та Луганській областях.

Як передає Укрінформ, про це Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомляє у Телеграмі.

Станом на 18:00 20 квітня темпи відновлення покриття мобільного звʼязку, інтернету та цифрового телебачення на звільнених від російських військ територіях не спадають.

За даними Держспецзв’язку, оператор Vodafone відновив зв'язок у шести населених пунктах Київської області, зокрема в Рудні-Димерській, Вахівці, Дитятках, Овдієвій Ниві, Богданах та Сичівці.

Читайте також: Користуватися Starlink під час воєнного стану може кожен українець

Триває розширення покриття в західних передмістях Києва. В Ірпені підключили три базові станції, у Бучі - одну.

Також фахівці Vodafone повідомили про відновлення роботи всіх базових станцій в аеропорту "Бориспіль".

Ремонтні бригади компанії завершили відновлення магістралі волоконно-оптичної лінії зв’язку на Чернігів та повернули в ефір дві базові станції у самому місті й дев’ять - у Чернігівській області.

Ремонтні бригади lifecell оперативно вирішили проблему з погіршенням зв’язку в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також: Як захиститись від російських хакерів приватним компаніям – поради Держспецзвязку

Так, за попередніми даними, проблема виникла через обрив волоконно-оптичного кабелю. На цей час уже відновлена працездатність 31 базової станції з-поміж 36, які мали перебої в роботі.

Фахівці компанії продовжують працювати над усуненням несправностей.

Для сталого функціонування мереж і покращення мобільної мережі в Ямполі та Тростянці Вінницької області були забезпечені умови для прокладання оптичних ліній від обладнання Укртелекому до базових станцій lifecell.

У межах забезпечення українців під час війни гарантованим зв’язком зі службами екстреної допомоги в Чернігівській області здійснені заходи з модернізації схеми маршрутизації викликів на лінію "102".

Київстар організував канали зв’язку для здійснення дзвінків на номери "101" та "112" у Миколаївській області, завдяки чому громадяни завжди можуть розраховувати на своєчасну допомогу.

Читайте також: VPN-трафік та маскування: як ворог атакує державні сайти в Україні

Продовжують відновлювати мережі на звільнених від російських загарбників територіях ремонтні бригади Укртелекому. Роботи тривають у режимі 24/7 в чіткій координації з вибухотехніками та іншими службами.

На цей час у Київській області послуги працюють у 91% населених пунктів, де є мережі Укртелекому. У Чернігівській області цей показник сягнув 72%.

Укртелеком також відзвітував, що за час війни відновили сервіси для майже 300 тисяч користувачів інтернет-послуг у 1,2 тис. населених пунктах.

За інформацією Держспецзв'язку, були здійснені понад 100 ремонтно-відновлювальних робіт на мережах національного рівня та використані понад 10 км волокно-оптичного кабелю для заміни пошкоджених ділянок.

Значна кількість робіт була проведена під прикриттям ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, Державна служба України з надзвичайних ситуацій спільно з мобільними операторами Київстар, Vodafone, lifecell продовжує розгортання системи оповіщення із використанням технології Cell broadcast.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-