На Дніпропетровщині ворог обстріляв касетними зарядами навчальний заклад і дитячий майданчик

На Дніпропетровщині ворог обстріляв касетними зарядами навчальний заклад і дитячий майданчик

Фото
Укрінформ
У місті Зеленодольськ, що в Дніпропетровській області, російські війська обстріляли забороненими касетними боєприпасами житлові будинки, навчальний заклад і дитячий майданчик.

Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

За даними правоохоронців, 19 квітня збройні сили російської федерації здійснили прицільний артилерійський обстріл системою залпового вогню з касетними бойовими зарядами по цивільному населенню та об’єктах інфраструктури міста Зеленодольськ.

Внаслідок масштабного ворожого обстрілу пошкоджено житловий багатоповерховий будинок, приміщення навчального закладу, сільськогосподарську техніку та інші об’єкти. 

Читайте також: Майже 20 тисяч школярів із Луганщини навчатимуться дистанційно - Гайдай

Також ворог обстріляв і дитячий майданчик у місцевому парку відпочинку, де вибухотехнічна служба виявила 17 вирв від застосування касетних боєприпасів.

"Вказані дії РФ становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме конвенції про заборону касетної зброї", - наголосили в прокуратурі.

У Зеленодольську загарбники обстріляли касетними зарядами будинки і дитячий майданчик / Фото: Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

Наразі вже здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)..

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаєві внаслідок російських обстрілів, які відбулись 19 квітня, зруйновано низку будинків, офісів, магазинів, шиномонтаж та автоцентр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-