У центрі Хмельницького з'явилися «писанкові дерева»

У центрі Хмельницького з'явилися «писанкові дерева»

Укрінформ
На вулиці Проскурівській у Хмельницькому до Великодня декорували «писанкові дерева».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Хмельницька міська рада.

«На пішохідній частині вулиці Проскурівської, поблизу кінотеатру імені Т. Шевченка, з’явилися «писанкові дерева». Щорічно, за гарною традицією, разом з велетенськими писанками вони прикрашають місто напередодні Великодніх свят, бо саме писанка є символом найголовнішого християнського свята. Писанкові композиції створені учнями та викладачами мистецьких шкіл. Віддавна декороване візерунками – оберегами яйце є символом Сонця, життя, його безсмертя, весняного відродження, добра, краси і радості», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: NFT-писанки для колекціонерів: МКІП і партнери запускають проєкт We believe

Зазначається, що цього року великі писанки через війну вирішили не встановлювати, а інсталяції дерев з писанковими композиціями тішитимуть дітей, і дорослих.

У закладах культури та освіти Хмельницької міської територіальної громади проходять майстер-класи з виготовлення великоднього декору та писанкарства, які триватимуть до 21 квітня.

Як повідомлялось, у неділю, 17 квітня, християни західного обряду відзначають Великдень, Воскресіння Ісуса Христа. Християни східного обряду - православні та греко-католики - святкуватимуть Великдень 24 квітня.

Фото: Хмельницька міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-