На Тернопільщині за кілька днів демонтували три пам'ятники радянських часів

На Тернопільщині за кілька днів демонтували три пам'ятники радянських часів

Укрінформ
На Тернопільщині за кілька днів демонтували три пам'ятники радянських часів - в обласному центрі й у Чорткові.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Тернопільської ОВА, передає Укрінформ.

"Тернопільщина звільняється від «совкової» атрибутики. Впродовж кількох днів в області демонтовано три пам'ятники: два у Тернополі та один - у Чорткові", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення про подальшу долю демонтованих об'єктів приймають виконкоми. Їх можуть передати у музеї, техніку - у військові частини тощо.

Утім, зазначають в ОВА, в області залишилося чимало об'єктів, присвячених російській культурі чи її діячам, і вулиць, названих на честь російських письменників чи лікарів.

"Наполегливо просимо органи місцевого самоврядування провести інвентаризацію таких об’єктів та прийняти рішення про демонтаж чи перейменування. Рекомендуємо робити це із залученням громадськості. Зокрема, створювати робочі групи за участю істориків та краєзнавців, які могли б рекомендувати для увічнення імена новітніх героїв", - зауважили в обладміністрації.

Читайте також: У Тернополі демонтували пам'ятник Пушкіну

Як повідомляв Укрінформ, у низці українських міст демонтували пам'ятники діячам російської культури, зразки радянської військової техніки, символи колишніх російських міст-побратимів тощо.

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендує парламенту ухвалити законопроєкт №7253, який забороняє надавати географічним об’єктам назви, що возвеличують росію, її дати, місця, події та діячів, що здійснювали агресію проти України чи інших держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-