Заблоковані у Мелітополі евакуаційні автобуси стояли на підприємстві, що належить колаборантам — мер

Заблоковані у Мелітополі евакуаційні автобуси стояли на підприємстві, що належить колаборантам — мер

Відео
Укрінформ
Автобуси з гумконвою, які протягом трьох днів було заблоковано окупантами, перебували на підприємстві АГАТ, керівником якого є депутат облради Євген Балицький.

Про це під час ефіру у Фейсбуці сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Заблоковані наші автобуси були на підприємстві АГАТ, керівниками якого є Данильченко (самопроголошена в.о. міського голови Галина Данильченко – ред.) та Балицький (депутат облради від партії “Опозиційний блок” Євген Балицький – ред.), - сказав Федоров.

Він нагадав, що окупанти спочатку заблокували колону на блокпосту у Василівці, а потім – на в'їзді до Мелітополя та змусили передати автобуси. Усіх водіїв посадили в один автобус, а гуманітарний вантаж та техніку відібрали.

"Два дні знадобилося вищому керівництву нашої країни, ОДА, щоб російські окупанти виконали свої зобов'язання та повернули назад автобуси", - наголосив міський голова.

Він додав, що окупанти заборонили автобусам в'їхати до Мелітополя, люди змушені були з центру міста дістатися північного виїзду, щоб сісти до автобусів.

Наразі колона з 12 автобусів з евакуйованими їде до Запоріжжя.

Читайте також: У Мелітополі директори шкіл написали заяви про звільнення - не хочуть співпраці із загарбниками

Як повідомлялося, депутату Мелітопольської міської ради від партії "Опозиційний блок" Галині Данильченко, яка оголосила себе в.о. Мелітопольського міського голови, повідомили про підозру за спробу організації окупаційної влади у місті.

З квітня російські загарбники планували відновити навчальний процес у школах Мелітополя. Заняття мали проходити за якоюсь російською програмою, російською мовою. Окупаційна влада обіцяла виплачувати “рублеві” премії вчителям, які погодяться викладати.

Фото: Фейсбук Іван Федоров

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-