Відтепер FamilySearch доступний українською мовою

Відтепер FamilySearch доступний українською мовою

Укрінформ
Онлайн ресурс FamilySearch відтепер доступний українською мовою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна архівна служба України.

«Це реальний крок допомоги американських партнерів Державній архівній службі України та українським архівам під час російської агресії в Україні», - йдеться у повідомленнні.

В Укрдержархіві також запросили архівістів, користувачів, усіх, хто цікавиться історією своєї сім’ї, досліджує життя своїх попередників, увійти у систему найбільшого в світі онлайн ресурсу родинної історії, створеному корпорацією FamilySearch International (США) у співпраці з архівними установами з більше ніж 100 країн світу, серед яких й українські архіви.

Онлайн ресурс українською мовою тут.

FamilySearch – міжнародна некомерційна організація, діяльність якої присвячена наданню допомоги людям у дослідженні їхньої сімейної історії.

Читайте також: Нацполіція відкрила "гарячу лінію" для родичів жертв російської агресії

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня 2022 року директор Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України Лариса Левченко підписала договір про співробітництво з корпорацією FamilySearch International (США).

2 червня 2020 року Укрдержархів підписав Меморандум про співробітництво між Державною архівною службою України та корпорацією FamilySearch International (США), метою якого є оцифрування документів Національного архівного фонду України генеалогічного характеру та створення фонду користування на такі документи.

З дати підписання Меморандуму договори щодо оцифрування документів генеалогічного характеру вже підписано трьома центральними державними архівами України та 10 державними архівами областей.

Фото: Спільнота користувачів FamilySearch

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-