На Закарпатті рятувальники спустили в Карпатах групу чоловіків, що змерзли на Мараморосах

На Закарпатті рятувальники спустили в Карпатах групу чоловіків, що змерзли на Мараморосах

Фото
Укрінформ
На Закарпатті фахівці ДСНС спустили групу чоловіків, що не змогли рухатися через сніг та мороз в горах Марамороського масиву.

Про це повідомили у Фейсбуці Головного управління ДСНС України в Закарпатській області, передає Укрінформ.

Зазначається, що групу з 7 осіб включно з провідником, яких виявили у закинутому будинку лісника на полонині Лисича, транспортували громадян до с. Ділове та передали працівникам прикордонслужби.

"Того ж ранку, о 09:40, надійшов дзвінок стосовно батька й сина (жителі м.Київ), які вийшли в гори напередодні й відтоді не виходили на зв’язок із родичами. Останнім відомим місцем перебування людей була полонина Струнга. Однак там рятувальники не виявили слідів заблукалих", - поінформували у ДСНС.

Як повідомляється, уже вночі волонтери знайшли сина з ознаками обмороження ніг на румунській стороні. Також під час проведення пошуків було виявлено тіло чоловічої статі. Наразі вирішується питання їхнього транспортування на територію України.

Як видно із фото, оприлюдених ГУ ДСНС України в Закарпатській області, група, яку шукали на Мармаросах рятувальники, - це чоловіки призовного віку. З їхнього одягу та за відсутності спорядження зрозуміло, що вони не туристи (чоловіки одягнуті у міські черевики та куртки, мають легкі міські рюкзаки за плечима).

Нагадаємо, по Марамороському гірському масиву в Українських Карпатах проходить кордон із Румунією.

Як повідомлялося, із введеням воєнного стану в Україні заборонено виїзд за кордон чоловікам від 18 до 60 років. За це передбачений штраф та кримінальна відповідальність.

5 квітня українські прикордонники отримали інформацію про те, що в районі гори Піп Іван Мармароський люди потребують допомоги. Під час пошуку один з патрулів Мукачівського прикордонного загону виявив групу громадян України в закинутому будинку лісника. Наразі відомо про сімох потерпілих громадян України, двоє з яких через обмороження взагалі не можуть самостійно пересуватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-