На Хмельниччині дві громади московського патріархату перейшли до ПЦУ, ще 13 стали незалежними

На Хмельниччині дві громади московського патріархату перейшли до ПЦУ, ще 13 стали незалежними

Укрінформ
На Хмельниччині з початку війни дві релігійні громади московського патріархату перейшли до ПЦУ, ще 13 - продовжать свою діяльність в статусі незалежних.

Про це повідомив у Телеграмі керівник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій, передає Укрінформ.

"З часу початку війни 2 релігійні громади колишнього посковського патріархату з Шепетівського району перейшли у Православну церкву України. До обласної військової адміністрації вже звернулось 13 релігійних громад з Хмельницького району, які будуть продовжувати свою діяльність в статусі незалежних православних громад", - написав Гамалій.

Усі ці релігійні громади виходять з-під впливу РПЦ.

Крім того, за словами керівника ОВА, в соціальних мережах вже є інформація про рішення щодо переходу релігійних громад до Православної церкви України ще у 18 населених пунктах Хмельницького і Шепетівського районів.

Читайте також: На Хмельниччині ще 4 парафії московського патріархату переходять до ПЦУ

Як повідомляв Укрінформ, Синод Православної церкви України закликав духовенство і релігійні громади, які перебувають в юрисдикції московського патріархату, увійти в канонічне єднання з ПЦУ.

За словами предстоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія, станом на кінець березня 2022 року понад 50 громад в Україні перейшли до ПЦУ, близько 100 перебувають в процесі переходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-