На Кіровоградщині віряни «відвоювали» у московського патріархату храм Миколи Чудотворця

На Кіровоградщині віряни «відвоювали» у московського патріархату храм Миколи Чудотворця

Фото
Укрінформ
На Кіровоградщині у селі Бірки Кропивницького району віряни ПЦУ повернули собі храм Миколи Чудотворця, який був у володінні московського патріархату.

Про це у Фейсбуці повідомляє Кропивницька Єпархія Православної церкви України (ПЦУ), передає Укрінформ.

«3 квітня 2022 року, у 4-ту неділю Великого посту, єпископ Кропивницький і Голованівський Марк з пастирським візитом відвідав парафію Святителя Миколая Чудотворця села Бірки Кропивницького району Кіровоградської області, де разом із духовенством та вірянами звершив Божественну літургію. … місцеві православні віряни вольовим рішенням повернули у своє володіння захоплений московським зайдою храм та змогли нарешті зібратись у ньому для молитви», - йдеться у повідомленні Кропивницької єпархії ПЦУ.

На Кіровоградщині віряни ПЦУ повернули собі храм, захоплений московським патріархатом / Фото: Кропивницька єпархія ПЦУ

За їхньою інформацією, місцева релігійна громада ще у 2019 році на парафіяльних зборах прийняла рішення вийти із підпорядкування московського патріархату та приєднатись до Православної церкви України.

«Оскільки місцевий служитель російської церкви не погодився із рішенням парафії, та почав судитися зі своїми колишніми вірянами і відмовився залишити храм, то місцеві православні довгі роки були позбавлені можливості молитися у храмі, збудованому їх предками», - зазначають в єпархії ПЦУ.

Раніше, 2 квітня, у селищі Капітанівка місцева парафія приєдналась до Православної церкви України. Після урочистої літургії духовенство разом з вірними молились за спокій спочилих рідних, загиблих воїнів України та загиблих співвітчизників, жертв російсько-української війни.

24 лютого президент рф путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-