У Запоріжжі власники мінізоопарку приймають тварин у переселенців

У Запоріжжі власники мінізоопарку приймають тварин у переселенців

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі власники приватного мінізоопарку приймають на утримання тварин, яких не можуть забрати з собою ті, хто змушений залишити свої будинки та тікати від війни.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла власниця зоопарку Крістіна.

“Коли розпочалася війна, до нас у соцмережах почали звертатися наші передплатники з питаннями, а чи не знаємо тих, хто готовий взяти домашніх тварин на перетримку. Багато людей виїжджали та забрати улюбленців не могли. Ми обговорили це питання вдома і вирішили, що прийматимемо котів, рептилій, гризунів. Але за умови, що люди нам заздалегідь дзвонитимуть і повідомлятимуть, яку тварину і коли вони можуть привезти”, - розповіла Крістіна.

Вона уточнює, що собак приймати не можуть – площа не дозволяє.

Перший дзвінок надійшов уже 27 лютого. Іноземні студенти, які навчалися у Запоріжжі, почали виїжджати одними з перших – їх вивозили спеціальними автобусами та забрати своїх домашніх улюбленців вони не могли.

Спочатку принесли двох котів, а потім був дзвінок про те, що є доросла "Хаскі" і її терміново потрібно кудись прилаштувати. Автобус їхав через 40 хвилин. Забрали собаку, гуляли з нею на вулиці дві години та паралельно шукали їй нових господарів. Знайшли. Сім'я з чотирма дітьми відгукнулася. Усі щасливі”, - продовжила власниця зоопарку.

Вона повідомила, що були дні, коли приносили до 20 тварин.

У Запоріжжі власники мінізоопарку приймають тварин у переселенців / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

У зоопарку мешкають і дві домашні сови, яких також не змогли забрати, виїжджаючи із Запоріжжя.

З початку війни до зоопарку принесли понад 250 котів та кішок. Наразі їх залишилося 11, решту розібрали. Власники зоопарку збудували спеціальні вольєри, є й карантинні – для хворих домашніх улюбленців. Усіх тварин годують, при необхідності лікують та показують ветеринарам.

Власники зоопарку зазначають, що всього вони мають близько 40 видів тварин, їхати з Запоріжжя вони не планують і готові приймати домашніх улюбленців у тих, хто не може їх залишити в себе з якоїсь причини. Головне, про що просять людей, не кидати своїх домашніх улюбленців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-