У Голопристанській громаді на Херсонщині російські агресори викрали ще одного мешканця

У Голопристанській громаді на Херсонщині російські агресори викрали ще одного мешканця

Відео
Укрінформ
На Херсонщині, у тимчасово окупованій російським агресором Голопристанській громаді, військові рф викрали ще одну людину.

Про це голова Голопристанської міської ради Олександр Бабич заявив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«На жаль, продовжується ця практика – вчора ми недорахувалися на території нашої громади ще одного жителя, прізвище його Дворний», - повідомив міський голова.

За його словами, вся інформація при викраденні людей фіксується, дані направляються в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

Як відзначив Бабич, викрадення людей - це злочин, і громада виносить це у публічну площину, родини зниклих людей хвилюються, де нині зниклі люди – невідомо. Міський голова підкреслив, що «Женевську конвенцію ніхто не відміняв, за ці злочини доведеться відповідати».

Бабич також повідомляє, що відвідує села громади і що російські окупанти під час його пересування територією громади вимагають від українських громадян – представників місцевої влади, документи.

«У нас були свої аргументи, ми казали, що нам не потрібні документи, бо ми знаходимося на своїй землі, земля ця називається Україна», - розповів Бабич. Але, як він відзначив, у військових рф аргумент один – у них в руках зброя.

Як повідомлялося, на Херсонщині жителі регулярно проводять мирні акції протесту проти російського агресора, російські військові застосовують силу та зброю проти людей, є поранені та затримані. Також російські загарбники викрадають жителів області.

У Херсоні розробили єдину форму для подання інформації про викрадених, зниклих людей та факти мародерства.

24 лютого президент рф путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури,

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-