На Рівненщину евакуювали виш із Луганщини

На Рівненщину евакуювали виш із Луганщини

Укрінформ
Луганський державний медичний університет, у зв’язку з воєнними діями, переїхав на Рівненщину.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення пресслужби ОВА у Фейсбуці.

«Керівництво та викладачі – в обласному центрі. Приймаємо і перших студентів. Працюємо і над переміщенням науково-технічної бази. Наразі навчання проходитимуть в дистанційному форматі. Практичні заняття відбуватимуться на базі медичних закладів області», - зазначає начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

За його словами, відкриття вищого навчального закладу, для якого вже підшукали приміщення, дозволить впроваджувати на Рівненщині сучасні методи діагностики та лікування на базі діючих закладів охорони здоров'я. Також це дасть можливість розробляти, патентувати та впроваджувати досягнення лікарів області в роботу практичної медицини.

Державний заклад «Луганський державний медичний університет» донедавна розташовувався у Рубіжному Луганської області, куди у 2014 році був евакуйований з Луганська на час проведення ООС.

Від початку подій у Криму та війни на Донбасі, з непідконтрольних уряду України територій перемістилося 18 вищих навчальних закладів.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок масштабного вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Фото: Рівненська ОДА, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-