Для дітей-переселенців у Кропивницькому передали 2 000 книжок

Для дітей-переселенців у Кропивницькому передали 2 000 книжок

Укрінформ
Триває акція «Українським дітям – українську книгу!», мета якої – забезпечити книгами та підручниками дітей, які через російську агресію перемістилися до більш безпечних регіонів України.

Про це повідомляє пресслужба Держкомтелерадіо, передає Укрінформ.

«Близько двох тисяч примірників книг для найменших українців - розмальовки, кольоровий папір, казки для дітей та інша дитяча література - були передані 24 березня зі складу АТ «Кіровоградське видавництво» (корпоративне підприємство АТ «ДАК «Укрвидавполіграфія») Кіровоградській обласній організації товариства Червоного Хреста. Книги розповсюджуватимуться серед дітей, які були змушені переселитися в Кропивницький», - ідеться у повідомленні.

Фото: comin.kmu.gov.ua
Фото: comin.kmu.gov.ua

Зазначається, що від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Кропивницький прихистив понад 50 тисяч вимушених переселенців. Дехто з них зупинився транзитом, багато лишилися надовше.

У відомстві повідомили, що до акції «Українським дітям – українську книгу!», започаткованої Держкомтелерадіо спільно з Офісом Президента України і Міністерством культури та інформаційної політики, щодня долучаються громадяни України, видавництва з усіх регіонів країни. Також її підтримала ГС «Українська асоціація видавців і книгорозповсюджувачів» Президент спілки Олександр Афонін закликав видавництва долучитися до акції.

Як повідомлялося, перша партія навчальної та дошкільної літератури, навчальних посібників у кількості 25 тисяч, зібраних в межах акції «Українським дітям – українську книгу», вже надійшла до Львова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-