З Бердянська до Запоріжжя евакуювали майже 2,5 тисячі маріупольців

З Бердянська до Запоріжжя евакуювали майже 2,5 тисячі маріупольців

Укрінформ
У середу, 23 березня, з Бердянська до Запоріжжя евакуювали 2491 маріупольців, з яких 570 дітей.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Маріупольської міської ради, передає Укрінформ.

"З Бердянська до Запоріжжя евакуйовано ще 2491 маріупольців, з яких 570 дітей", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що люди їхали як централізовано, на автобусах, так і на власному транспорті. Сьогодні приїхало 338 легкових автомобілів.

Усім евакуйованим надана необхідна медична допомога, їжа та допомога у розселенні тих, хто цього потребував.

У міськраді поінформували, що загалом евакуйовано майже 50 тисяч людей, з яких понад 36 тисяч звернулися по допомогу до центрів підтримки у Запоріжжі.

Міськрада Маріуполя подякувала Запорізькій обласній і міській адміністраціям, усім організаторам, які допомагають рятувати людей, і окремо - водіям автобусів.

Як повідомлялося, російські війська спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

За даними заступника командира полку «Азов», у Маріуполі бомби російських загарбників падають що десять хвилин. Окрім танків і артилерії, місто обстрілюють російські десантні кораблі.

Раніше командир полку «Азов» заявив, що в Маріуполі кількість жертв серед мирного населення зростає щоденно і наразі перевищує три тисячі.

Віцепрем’єр-міністр – міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що війська рф майже знищили місто, з нього необхідно евакуювати всіх цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-