Зник зв'язок з людьми, які доставляли гумдопомогу на Харківщину - Верещук

Зник зв'язок з людьми, які доставляли гумдопомогу на Харківщину - Верещук

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що зник зв'язок з 6 людьми, які доставляли гуманітарну допомогу для міста Вовчанськ на Харківщину.

Про це вона сказала на брифінгу, опублікованому у Телеграмі, передає коресподнент Укрінформу.

"Була зірвана доставка допомоги до селища Мала Рогань. Ми отримали інформацію від наших розвідників про заплановану провокацію з боку окупаційних військ. Вони планували захопити гуманітарну колону. На жаль, не вдалося упередити такі плани окупаційних військ для колони з гуманітарною допомогою для міста Вовчанськ", - сказала Верещук.

За її словами, зник зв'язок із п’ятьма водіями та одним лікарем. Верещук наголосила, що ці люди виконували свій громадський обов'язок - доставляли дуже необхідну продуктову і медичну допомогу людям у Вовчанськ.

"Окупант продовжує вести себе як терорист. Ми ведемо переговори про повернення наших людей", - наголосила Верещук.

Як раніше повідомляла Верещук, по маршруту погодженого гуманітарного коридору Харків - Мала Рогань на тимчасово непідконтрольній території є ознаки підготовки росіян до захоплення гуманітарної колони із мінуванням шляху. Вона зверталась з вимогою до російської сторони припинити провокації та цинічні порушення міжнародного гуманітарного права.

Із 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-