Упродовж дня працювали вісім гумкоридорів – Верещук

Упродовж дня працювали вісім гумкоридорів – Верещук

Відео
Укрінформ
Упродовж четверга через вісім гуманітарних коридорів було евакуйовано загалом 3 810 осіб та доставлено 40 тонн гуманітарної допомоги.

Про це сказала віцепрем’єр-міністр – міністр з питань тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

«Усього гуманітарними коридорами сьогодні евакуйовано 3810 людей, доставлено продовольства і медикаментів близько 40 тонн», - зазначила вона.

Верещук проінформувала, що з дев’яти запланованих на четвер гуманітарних коридорів сьогодні спрацювало вісім. За її словами, через обстріли російських загарбників не вдалося організувати роботу коридору Харків - Вовчанськ.

Водночас вона розповіла, що з Маріуполя виїхало вже близько 800 приватних автомобілів, крім того, люди йдуть пішки. За її даними, станом на вечір четверга до Запоріжжя змогли дістатися понад 2 тис. маріупольців, але «потік не припиняється».

Віцепрем’єр-міністр нагадала, що для всіх, хто виїхав із Маріуполя, організовано тимчасові пункти допомоги в Бердянську, а у п’ятницю такі пункти почнуть діяти в місті Мангуш.

У той же час вона підкреслила, що колона автобусів, яка була відправлена із Запоріжжя до Бердянська, була зупинена росіянами у селищі Василівка і продовжить рух по маршруту завтра зранку. Також вона анонсувала, що зранку 18 березня із Запоріжжя по маріупольців вирушать іще 10 автобусів, які забиратимуть людей до Бердянська.

Також Верещук зазначила, що на Київщині з Бородянки до Житомира виїхали близько 160 людей на 20 автобусах, а з села Шевченкове і сусідніх сіл у Бровари - близько 1500 людей на 41 автобусі й 200 приватних авто.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-