Загарбники створили бутафорський «Комітет порятунку Херсонської області»

Загарбники створили бутафорський «Комітет порятунку Херсонської області»

Укрінформ
Окупанти створили бутафорський «Комітет порятунку Херсонської області», до якого увійшли люди з дуже сумнівним минулим і без майбутнього.

Про це написав у Фейсбуці перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«Не публікуватиму відео засідання бутафорського "Комітету порятунку Херсонської області", яке провели у приміщенні Херсонської обласної ради, бо огидно. Що сказати – оркам зовсім уже в нашій області погано, якщо це найкращі кадри, які ви змогли туди прилаштувати. Люди з дуже сумнівним минулим та без майбутнього. Частина присутніх має кримінальне минуле за спиною», - написав Соболевський.

Він зазначив, що картинку для своєї аудиторії орки зробили, а херсонців це згуртує і розлютить ще більше.

Соболевський також зазначив, що треба буде потім не забути провести повну дезінфекцію депутатської кімнати.

У соцмережі опублікували відео із колаборантами. На відео видно, як каже проросійський провокатор-блогер Кирило Стремоусов, за столом сидять, зокрема, підозрювана у справі про держзраду Тетяна Кузьмич, ексмер Херсона, а нині депутат міськради від блоку свого імені Володимир Сальдо.

Як повідомляв Укрінформ, Херсонська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом підготовки до посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, скоєної за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 110 КК України). За даними слідства, на території області російські загарбники готують проведення незаконного референдуму та створення квазіреспубліки – «хнр». Для цього вони намагаються вмовити депутатів Херсонської обласної ради співпрацювати з окупаційними військами.

Депутати облради на екстреному засіданні 12 березня 2022 року ухвалили звернення, в якому вказали, що Херсонщина – це Україна. Депутати Херсона ніколи не визнають спроб створити на території області "народну республіку", заявив Херсонський міський голова.

У захопленому російськими військовими Херсоні 13 березня, на День визволення міста від нацистських загарбників у роки Другої світової війни, на акцію проти російської агресії зібралися тисячі городян. Учасники акції з площі Свободи прямували вулицями міста до парку Слави, їх не зупинили постріли ворожих військових нагору.

Тим часом у Херсоні цього дня на проросійський мітинг із забороненою в Україні символікою вийшли проросійський провокатор Кирило Стремоусов та підозрювана у справі про держзраду Тетяну Кузьмич, був тут також ексмер Херсона, а нині депутат міськради від блоку власного імені Володимир Сальдо.

Представники фракції партії "Блок Володимира Сальдо" у Херсонській облраді заявили, що й надалі продовжать роботу у складі депгрупи «Підтримки програм Президента України» та що вся фракція підтримала звернення обласної ради щодо належності Херсонщини до України. Також вони заявили, що не погоджуються з діями Сальдо, який вийшов на мітинг із забороненою в Україні символікою. Пізніше Сальдо заявив, що не підтримує створення "народної республіки" на Херсонщині, а разом зі своєю командою прийшов 13 березня на захід колабораціоністів, щоб зірвати його.

З 24 лютого в Україні триває війна із російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-